W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania oraz Dnia Zdrowego Śniadania świetliczaki klas pierwszych poznały zasady zbilansowanej diety czyli jak ważne w odżywianiu są warzywa, owoce, nabiał, zboża, mięso i wędliny oraz tłuszcze. Kiedy i w jakich ilością spożywać te składniki. Poznali również korzyści jakie daje spożywanie odpowiedniej ilości wody oraz uprawianie regularnej aktywności fizycznej. Obrazując temat stworzyliśmy piramidę zdrowego żywienia i aktywności fizycznej, która na codzień będzie nam o tym przypominać.
ul. Grunwaldzka 7
39-300 Mielec
Jak Kopernik wstrzymał słońce,
Łukasiewicz mrok rozjaśnił,
By w wieczory, noce ciemne
Wszystkim ludziom było jaśniej.
Jego lampa, choć naftowa,
Śmiało już rzucała blask...
Bez kategorii Sport Konkursy Muzyka Norway Język obcy Biblioteka Deals Wydarzenie Lekcja Clothing Wycieczka Doswiadczenie Trends
Jeśli chcesz otrzymać notatkę o naszej polityce prywatności na swój adres e-mail, wpisz go i kliknij wyślij